Szolgáltatások

hg
Amennyiben a vezetékes telefonra, vagy a csengőre nem reagálok, kérem hívja a mobilomat! Bővebb információ a kapcsolat oldalon.Cím:
Budapest II. ker Labanc ut 39/b
Tel:
275-9006,36-30-2017-708 a telefonok csak munkaidőben hívhatóak

 

 

35 éves szakmai tapasztalatommal készítem hegedűimet, brácsáimat, csellóimat és bőgőimet.
HANGSZEREIM A VILÁG SZÁMOS PONTJÁN MEGTALÁLHATÓAK:
Finnországban, Svédországban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, az Egyesült Államokban Seattle-ben, Los Angeles-ben, Hawaii-n és természetesen Magyarországon.

Szolgáltatásaink:
Hangszer javítás:


Vállalkozásunk két személyes.  Hangszerműhelyünkben Rudnai Katalinnal együtt személyre szabott árakkal, szakértelemmel végezzük a vonós hangszerek javítását.

Nagyon elhanyagolt állapotú, vagy szakszerűtlenül javított hangszerek esetében restaurálás szükséges. Ilyenkor irányárat tudunk csak mondani, amely sok esetben nem tartható. Munkanaplót vezetünk és a ténylegesen ráfordított munkaidő valamint a mindenkori rezsióradíj szorzata adja a munkadíj végleges összegét.

Az általunk végzett javításokra két év garanciát vállalunk az alábbi feltételekkel:
1. Fél évenként karbantartásra kérjük vissza a hangszert.
2. Ha láthatóan idegen beavatkozás történt a hangszeren, a garancia érvényét veszti.
Értékbecslés:
Ha nem tudja, milyen értékű a hangszere, segítünk az érték megállapításában.
Hangszerbérlés:
Jelenleg hegedűk és csellók bérelhetőek nálunk.

Hangszer eladás:
Minden emberi és szakmai segítséget megadunk, hogy elérhető áron a legjobb minőségű hangszer kerülhessen a zenélni vágyók kezébe. Kezdőtől a profi szintig nálunk mindenki megtalálja a neki megfelelő minőséget. A már megunt, vagy tudásának nem megfelelő hangszerét szívesen beszámítjuk, vagy vállaljuk bizományosi értékesítését.

Ha valamit nem talál a kínálatunkban, csak egy telefonjába kerül, árajánlatot küldünk és beszerezzük.

Termékeinket 2013.  elejétől a mm hangszerbolttal közösen működtetett Web áruházunkban is megtalálhatja.

Bővebben a szolgáltatásokról:

 

Hangszer javítás:

Hegedűk javítása, felújítása, beállítása.
Sokszor teljesen reménytelennek látszó hegedűket is sikerül megmenteni, sőt néha a szakszerű javítás után kitűnő koncerthegedűk kerülnek ki műhelyemből. Sok cselló javítást is végzek. A leggyakoribb munka a gerenda és a láb cseréje. Nagyon elhanyagolt állapotú, vagy szakszerűtlenül javított hangszerek esetében restaurálás szükséges. Ilyenkor irányárat tudunk csak mondani, amely sok esetben nem tartható. Munkanaplót vezetünk és a ténylegesen ráfordított munkaidő valamint a mindenkori rezsióradíj szorzata adja a munkadíj végleges összegét.
A bőgő javítások a fogólap, a láb és a nyak állás szakszerűvé tétele körül forognak. Szakszerű nagybőgő beállítást Budapesten csak néhány hangszerész műhelyben végeznek. Nekem ez az egyik specialitásom.
Gitár javítás: ismét elérhető műhelyemben a gitárok javítása!

Akusztikus gitárokon húrtartó ragasztások, húrozás, beállítás a kisebb törések javítása általában felbontás nélkül. Nagyobb javításokat csak értékesebb hangszerek esetében érdemes végezni,tekintettel az árakra.
Elektromos gitárok: nyak, a húrtartó, és a felső nyereg beállítás, nyak illesztése, bundozás. Elektronika javítást általában nem vállalok .
Tovább > > >

Hangszerkészítés:
Hangszereimet kizárólag kézzel készítem. Saját készítésű modelljeim opus számot is kapnak. Erről szigorú nyilvántartást vezetek.
Hegedűimet Antonio Stradivari, de főleg Joseph Guarneri (Del Gesu) modelljei alapján készítem, akárcsak nagy elődöm, a legismertebb magyar hegedűkészítő mester, Nemessányi Sámuel. Évente egy-két hegedűt építek.
Brácsa, más néven mélyhegedű. Brácsát viszonylag ritkán készítek. A legkedveltebb modellemet mesteremtől, Sáránszky Pál hegedűkészítő mestertől kaptam. Ez egy "41-es" méretű brácsa. Átlag kétévenként készítek mélyhegedűt.
Csellóim eddig két modell alapján készültek. Egy francia modell, és egy jóval szélesebb cselló, az egyik legnevesebb olasz csellókészítő, Domenico Montagnana "Sleeping Beauty" csellója alapján. Ez utóbbi gordonka eddig a legnépszerűbb a vásárlóim között. Évente egy (esetleg két) csellót készítek.
Nagybőgőimet saját modellem alapján készítem. Ötvöztem a hegedű formájú szélesebb és az egyszerűbb, sima építésű bőgők szerintem legelőnyösebb vonásait. Évente átlag egy bőgőt készítek.

Tovább > > >


Ingyen parkolas

Hangszerek adás-vétele:
Vonós hangszerek: hegedű (violin), brácsa (viola), cselló (cello, gordonka), és bőgő (bass, nagybőgő) változó, mindig megújuló készlettel áll vevőim rendelkezésre.
Kívánságára a készleten éppen nem szereplő hangszerek beszerzésében is állok rendelkezésre, a napi szintű kínálat alapján. A vonós hangszerek mellett néhány gitár(guitar) is kapható nálam.

Tovább > > >

Szaktanácsadás, értékbecslés:
Amennyiben nem tudja milyen értékű hangszere van, 30 éves szakmai tapasztalatom alapján tudok segíteni az árának megállapításában.
Kisebb értékű hangszereket esetenként meg is vásárolok készpénzért.

Tovább > > >

Hangszerkölcsönzés:
Kisebb értékű hangszereket kölcsönzök is. Tanulóknak kisebb méretű hegedűket, csellókat tudok ajánlani.

Tovább > > >

Termékeinket 2013.  elejétől a mm hangszerbolttal közösen működtetett Web áruházunkban is megtalálhatja.


Garancia

Saját készítésű hangszereimre
10 év garanciát vállalok, fél évenkénti szervizelés esetén.
Ebben benne van térítésmentesen az első lábvágás és fogólap lehúzás.

Az általunk végzett javításokra
2 év garanciát vállalunk az alábbi feltételekkel:
1. Fél évenként karbantartásra kérjük vissza a hangszert.
2. Ha láthatóan idegen beavatkozás történt a hangszeren, a garancia érvényét veszti.

Bőgő javítás Bőgő javítás Bőgő javítás