38 éves szakmai tapasztalatommal készítem hegedűimet, brácsáimat, csellóimat és bőgőimet. Saját műhelyemben dolgozom. Specialitásom a nagybőgő javítás.

Kisfilmek rólam:

Hangszerkészítés és Én
HANGSZEREIM A VILÁG SZÁMOS PONTJÁN MEGTALÁLHATÓAK:
Finnországban, Svédországban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, az Egyesült Államokban Seattle-ben, Los Angeles-ben, Hawaii-n és természetesen Magyarországon.

Családunk híres őse Nemessányi Sámuel Félix (1837-1881) világszerte ismertté és elismertté tette a Nemessányi nevet a hegedűkészítők és a hegedűsök körében.
Jómagam 1977-79-ig tanultam a szakmát a Kaesz Gyula Faipari Szakmunkásképzőben, majd 1983-ban mestervizsgáztam. Mestereim Varga Mihály, Varga László, Temesvári Péter, majd Sáránszky Pál voltak.
A hangszeres zene nemcsak nagybőgők, csellók, brácsák és hegedűk, hanem gitárok készítésére is ösztönzött. 1980-ban készült el az első hegedűm. Építettem F-style mandolint, egy teljesen egyedi akusztikus basszusgitárt Czakó Péter kérésére, amelynek öthúros változata is készült, de elektromos bőgők is kerültek ki a műhelyemből.
Csellóim Domenico Montagnana Sleeping Beauty formájára készülnek.
Nagybőgőim saját tervezésű formáját a Pöllmann gyár modelljeit megcsodálva alakítottam ki 1995-ben. Azóta 6 db készült, melyekből 3 Finnországba került (közöttük egy öthúros nagybőgő). Készítettem egy öthúros "busetto" változatot is.
Hegedűimet eleinte Stradivari, később egyre inkább Guarneri modellek alapján építem.
Szívesen kísérletezek új modellek kialakításával. A "Dr Nmy" gitárok egyelőre nem sokan vannak. A fantázianevet a saját nevem néhány betűjének felhasználásával alakítottam ki.
A Dr nmy 3 a legérdekesebb a közülük. A hangszer átmenet a klasszikus és a fémhúros akkord gitárok között.
2004-ben Londonban a BVMA (British Violin Makers Association) első nemzetközi versenyén vettem részt.
A hegedűim Németországban, Ausztriában, az USA-ban, (Los Angeles, Hawaii ) és Franciaországban is ismertek Magyarországon kívül.

Tanítványaim

Elég korán, már 1981-ben elkezdtem hangszerkészítést tantani. 1989-90-ben a Filharmónia zenekar hangszereit javítottam, ebben az időszakban volt a tanítványom Dolmányos Krisztina, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében restaurálja a hangszereket. Jómagam egy Johannes Baptist Schweitzer által készített nagybőgőt hoztam rendbe a múzeumnak.
1992-től az Accord Galéria műhelyfőnökeként dolgoztam másfél évet. Itt tanítottam Holló Bencét, Molnár Istvánt (jelenleg Pécsett dolgozik), Kuthy Györgyöt és Váradi Lászlót, Lakatos László kollegámmal együtt. 1996-tól saját műhelyemben kezdtem el a munkát. Lukács Dániel, Rudnai Katalin, majd végül egy pár hónapig Balázs Ákos volt a tanítványom ezen idő alatt. Legutóbb Béres Dániel tanult nálam.
Jelenleg tanítványokat nem vállalok!

Nemessányi László portréBőgő javítás Bőgő javítás Bőgő javítás Hegedű csiga

Műhelyemben velem személyesen beszélheti meg igényeit, kéréseit.

A 30 év alatt,amióta dolgozom sok számomra nagyon fontos titkot tanultam meg a régi mesterek munkáiból.

Csak akkor próbálkozz az én hangszereimmel, ha bízol a saját értékítéletedben

Ne kérdezd, mi a titok, hiszen azért titok, hogy az is maradjon.

Próbáld ki a hangszereimet! Nem fogsz csalódni!