szaktanácsadás

Ha bármi problémája van hangszerével, forduljon hozzám bizalommal!


Ha javításra szoruló hangszere van, a szaktanácsadás ára a javítás árában benne van!

Értékbecslés :
Szeretné tudni,hogy milyen hangszere van?
Elöször is, ha módjában áll, készítsen digitális fotót a hangszerről és küldje el nekem e-mailben.

Kell egy kép a tetőről, egy a hátról és egy a csigáról. Nem baj, ha van oldalnézeti kép is.

az értékbecslés menete:

1, Felkeres hangszerével műhelyemben egy előre egyeztetett időpontban.

2, E-mailben megfelelő méretű és minőségű képeket küld. Elküldöm a számlaszámom, és a díj átutalását követően elvégzem az írásbeli (e-mailben küldött) értékelést. Amennyiben a hangszer értéke, származása nem dönthető el egyértelműen a képek alapján, javasolni fogom a személyes találkozást.
Ugyanígy, ha felmerül, hogy a hangszer jelentősebb értéket képvisel, akkor is javaslom a személyes találkozást, hogy a hangszert alaposabban szemügyre vehessem és pontosabb képet kapjak róla.

Díjszabás:
Szóban hangszerenként: 3000 Ft. Nagyértékű hangszereknél munkámat egyedi, megegyezés szerinti díjszabás szerint végzem.

e-mailbenE-mailben hangszerenként 4000 Ft.
Igényét kérem jelezze, a fizetést előre kérjük.

Írásban: csakis a hangszer kézbevétele esetén van módomban kiadni,
az alábbi díjszabás mellett:
hangszerenként: 100 000 Ft alatt fix díj: 5000 Ft. 100 000 Ft-tól 1 000 000 Ft értékig a hangszer értékének 3% -a. A fent megadott érték felett külön megállapodás szükséges. Amennyiben bizományos értékesítésre át kívánja adni a hangszert, az értékbecslés összegét az eladási árba építjük be.
Vigyázat !!
Sokan esnek manapság abba a hibába, hogy az interneten található képekkel hasonlítják össze a tulajdonukban levő, valamilyen cédulával elllátott hangszerüket, a cédula alapján keresve rá a készítőre. Sajnos igen félrevezetőek az eredmények. A hegedűk (brácsák, csellók sőt néha a bőgők is!) nagyon hasonlítanak egymásra, és kell a gyakorlott szem és hozzáértés ahhoz, hogy a valódi értéket tudjuk megállapítani. Sajnos legtöbb esetben nem túl értékes hangszereket látnak el hangzatos papírokkal, amelyek persze nem változtatják meg a hangszer kereskedelmi értékét, söt csökkentik azt!


Nem véletlen, hogy ha szóba jöhet valamely hangszernél az eredetiség, én inkább időt kérek, hogy utánanézhessek komolyabban a dolgoknak, szükség esetén konzultálhassak nehány kollegámmal , mielőtt a hangszer valódiságáról nyilatkoznék ügyfeleimnek, akár szóban, akár írásban.


hg

Brácsa

Facebook Messenger


hivjon