dr.nmy

Dr. Nmy

youtube facebook instagram spotify tiktok
deezer soundcloud tiktok sonicbids bandcamp

 

2023-ban a második lemez készítésével voltunk elfoglalva,. Az első single augusztus 8-án látott napvilágot. címe:
Fear and Darkness.

2022-decemberében egy 3 számból álló instrumentális album készült el, címe:

Too far.

2022-ben komolyabb hangvételű dalokat kezdtem el felvenni. A szólókat Borbély Tamás játszotta fel studió körülmények között. A keverés áprilisban készült el, a megjelenés 2022 május 15-. A három számos EP címe: Lights
Minden hónap 22-én egy video jelenik meg velünk a social media felületeken.

2021-ben megjelent az első Dr.Nmy album az "Updates". Az amerikai "TuneCore" lemezkiadó segítségével. Digitális kiadás. Stream felületeken hallgatható,illteva a Bandcamp-en és az Apple Muisic-nál megvásárolható.
Ősztől regisztráltam az összes social Media felületre. Sajnos ebben az évben is csak 1 fellépésünk volt.

2020-ban a Covid 19 meghatározó lett a mi számunkra is. augusztus 29-én az S8-ban tartottunk 1 koncertet . Az itt készült dob felvételeket studióban kiegészítve elkezdtem felvenni az első lemez anyagát .

2019 októberében volt az elő koncertünk, melyet 2020 elejéig havonta egy koncert követett.

2019-ben ujra alakítottam a Dr.Nmy zenekart. Most fiam, Nemessányi Bálint vállalta a dobok kezelését . Sokáig kerestem gitárost, végül, mivel dalszerzések közben némi gyakorlatra tettem szert, magam vettem kézbe a gitárt és Drexler Róbert barátom lett a basszusgitáros.

2015-től saját zenéket kezdtem írni, angol szöveggel.

A Dr.Nmy 2014 -ben alakult. a kezdő formációban Juhász jános dobolt és Felvinczi Attila gitározott. A számokat közösen írtuk .Két évig koncerteztünk, de sajnos ez a formáció is feloszlott.

 

 


Gyerekprogram

A több ezer éve élt nagy görög mesemondó főleg állattörténetei által ismert. Több száz fennmaradt története közül szemezgettük ki a számunkra legkedvesebbeket, mert mondanivalójuk ma is igen aktuális kicsiknek, nagyoknak egyaránt.
A történeteket megzenésítve adjuk elő, játékos intermezzókkal. Mivel a gyerekek nem szeretnek sokáig egy helyben ülni, ezért sok interaktív játékkal tesszük őket a kb. 1 órás előadás szereplőivé.
A zenék megheallgathatóak, letölthetőek:

http://drnmy.hu/aesopus_dalok.html

Technika:
Zenés játékunkat élőben ketten énekeljük akusztikus gitár kísérettel.
Jó akusztikájú helyeken hangosítás nélkül a legélvezhetőbb a produkció.
Kis klubokban, ahol szükséges, saját felszereléssel tudunk hangosítani ( 2x150 w )
Nagyobb helyeken és szabadtéren a technikai igény : 2 db mikrofon, egy csatorna a gitárnak( urh-s mikroport és gitár hangosítás nagy előny ).

Tündérrét

címmel elkészült a színdarab !!

 

mero

Tagjai: Csízi Ágnes ének, Nemessányi László basszusgitár.

A "Merope" egy csillag. a Plejádok rendszerben.
A név a görög mitológiában is szerepel. Egy királylányt hívtak így,aki nem királyi házból származó férfit szeretett meg,s hozzá is ment feleségül. Egész életében hûségesen kitartott választása mellett.
A zenekar 2004 decemberében alakult. Idegen című felvételünket Lukács Péter barátom segített elkészíteni .


1990 óta néhány év szünettel tagja vagyok a Mozaik együttesnek.

mozlog

A koncertekről a http://www.mixmozaik.hu oldalon lehet tájékozódni


FI-NE Art Esemble együttes

Iimprovizációs jazz zene 1990-bőlZenei resume

 

 • 2014-napjainkig: Dr.Nmy- saját formáció, saját dalok megszólaltatására.
 • 2010-2021 : Az újra alakult Moonflower nevéhez hozzátettük a Company-t. Billentyűs nélkül, trió formációnk lett. Főleg Led Zeppelin számokat játszottunk, némileg átdolgozva. Én a basszusgitáros-énekesi poszton igen jól érzeztem magam ezzel a csapattal.
  A Covid sajnos nem tett jót ennek a fromációnak sem. Közben elkezdtem saját számokat írni és megalakítottam a saját formációmat a Dr. Nmy-t.
 • 2010 elején ismét elkezdtem dolgozni a saját dalaim hangszerelésén. Juhász János dobos segítségével. A gitáros még kerestetik.
 • 2008 ban bemutattuk a "Tündérrét " című színdarabot az Aesopus meséi dalok felhasználásával . Sajnos csak egy bemutató előadást ért meg a darab. Hangfelvételét megőriztem.
 • 2007-ben készül a színdarab a gyerekdalokhoz.
 • 2005-ben gyerekdalokat írtam Aesopus meséiből írott versekre.
 • 2004. végén alakult meg a Merope együttes. Csízi Ágnes szöveg és zeneszerzõ, énekes, Nemssányi László szerzõ basszusgitáros, Marosvölgyi László dobos.
 • 2000-től játszottam hasonló mûsort a" Moonflower" együttessel is. Kocsi Miklós gitáros, Kalmár Géza billentyûs, Szebelédi János, dob és Nemessányi László basszus a felállítás. Sokszor mentünk partykra, esküvõkre. Bár a rendezvényirodák hívhattak volna gyakrabban , az ismerõs rendezvényszervezõk soha nem csalódtak a bandában.
 • 1999-ben alakult meg az elsõ saját zenekarom, a Wasmacska. Alapító tagok Varga László, Magyar László, Strausz Tibor és Nemessányi László voltak. A Made in World Center Pub-jában játszottunk szombatonként, általában külföldi holland, portugál, francia, német, dán és egyéb, alkalmilag összesereglett közönségnek. Játszottunk Free, Led Zeppelin, Bad Company, Deep Purple, Rolling Stones nótákat, sok Rock and roll számot, saját nótákat és Radics Béla dalaiból néhányat. 2000-ben jött a zenekarba Horváth György gitáros és János dobos. A mûsor azóta bõvült Pink Floyd, Ten Years After, Aerosmith, Eric Clapton, Stewie Ray Waugham, Garry More, Lenny Kravitz, Blink 182 számokkal.
 • 1994-ben, ez a társaság rögzítette a Yellow stúdióban Ivánka Csaba és Nagy Árpád "Óceán" címû rock operáját. Ez a Magellán utazásáról szóló kitûnõ mû szintén kiadásra vár még. A felvételen a Honvéd Mûvészegyüttes férfikara, Domahidy László, Ivánka Csaba, Nagy Árpád és még sokan mások dolgoztak. Ugyanebben az évben újraélesztettük a Topó Neurock együttest Ivánka Csaba kérésére. Új formációként Topó Hungarock Trupp néven léptünk fel 1994-ben az Almássy Téri Szabadidõközpontban kb. 1000 ember előtt. Majd ezt további koncertek követték a PECSA szabadtéren. Itt kaptunk felkérést az 1994. áprilisában az Automex Kft gondozásában igen kis példányszámban megjelentetett "Az ördög nem alszik" címû CD-ROM lemez felvételére. A lemezt Jankai Béla stúdiójában készítettük el. A Topó zenekar pályafutásának Ivánka Csaba halála vetett véget.
 • 1993-ban megalakítottunk egy Trilogy Triót. Igényes, billentyûközpontú, a Yes és az Emerson Lake & Palmer zenekarokhoz hasonló hangvételû kompozíciókat játszottunk, és egy-két ELP song is mûsorunkon volt. Nem sokon múlott, hogy a Magneoton kiadja a lemezünket, de sajnos a tárgyalások végül mégsem hozták meg a várt eredményt. A Trilogyban Törõcsik Géza billentyûzött, Rudnai Péter dobolt és Nemessányi László (vagyis én) basszusgitáros énekes dolgoztak. Ez volt az elsõ zenekar, amelyben énekeltem is. 1994-ben a Magyar Rádió 22.es stúdiójában két dalunkat fel is vették.
 • 1992 -bent készítettük el a Magyar Rádióban Nyesõ Mari elsõ lemezének több dalát.
 • 1991-ben az utolsó ORI (Országos Rendezõ Iroda) turnén vettem részt, Szandi kísérõzenekarában. Fenyõ Miklós, Pintácsi Viki, Faragó Judy és a "Fókusz" zenekar nagyon jó hangulatban utazott végig az ország sportcsarnokain.
 • 1990-ben alakítottuk meg Filep Sándor festõmûvész barátommal a Fi-Ne Art Ensemble együttest. Itt Borlai Gergõ volt a dobosunk, aki akkor még csak 12 esztendõs volt. Imporivizációs jazz zenét játszottunk. Ez a formáció a mai napig létezik, kb 12 lemezünk vár kiadásra. Ebben az évben alakult a "Mozaik" együttes is.
 • 1989-ben még a folk mûfajba is belekóstoltam. A Vasmalom együttesben bõgõztem. A Vasmalom 1990-ben megjelent, a "Fonográf" együttes stúdiójában felvett lemeze volt az elsõ kiadott lemez, amin szerepeltem.
 • 1987-tõl egy Greenpeace nevû zenekarral dolgoztam. Gyakran volt közös fellépésünk Török Ádámmal.
 • 1986-tól a Józsefvárosi Színházban játszottam a Szidike lakodalmát, majd Brecht Koldusoperáját, Beregi Péter, Vándor Éva, Pécsi Ildikó, Tóth Judit és Till Attila fõszereplésével. Késõbb, az akkori Nemzeti Színházhoz is meghívtak
  Hubay Miklós - Vas István - Ránki György : Egy szerelem három éjszakája címû mûvének bõgõszólamára. Ez volt az elsõ alkalom, hogy szimfonikus zenekarban ülhettem. Ezt késõbb a Thália Színházban is folytathattam, ahol a Koldusoperát vitték színre. 1994-ben a Nemzeti Színházban Andzej Vajda rendezte a Menyegzõ címû darabot, amelyben szintén bõgõztem.
 • 1986-ban Weszely Ernõvel alkítottunk egy fõleg Ray Charles dalokat játszó jazz zenekart. Egy alkalommal még a Kõmûves Kelemen basszus szólamát is eljátszottam Koltay Gergely vezényletével, beugróként Margit József barátom kérésére. Ugyancsak az Margit József helyetteseként évekig dolgoztam a Maxim bárban.
 • 1983-ban jazz zenekarunk indult a Ki mit tud?-on, ahol a középdöntõben estünk ki. Pleszkán Frigyes, Illy Dorka voltak a kollegák. Késõbb a Bop Art együttesben játszottam Dés László, Zbignew Namislovsky, Siposs Endre, Berki Tamás társaságában. Jártunk Donquerque-ben és a San Sebastiani Jazz Fesztiválon.
 • Elsõ zenekarom már 14 éves koromban megalakult, együtt játszottam Zeffer Andrással, aki később a P. Mobil, a TRB és a Rock Band vezetője lett, Márton Andrrással, a KFT dobosával, Dunai Sanyival, a Szeptember énekesével. Bár eredményekkel nem dicsekedhettünk.
 • Zenei pályafutásom a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános iskolában kezdõdött. Zongorázni tanultam három évig. Késõbb a VI.kerületi zeneiskolában tanultam 6 évig nagybõgõzni.