palyaf


2018 a Moonflower Co-val átlag havonta fellépünk különböző helyeken a városban.

moonfl
2017-től Dr NMY a választott dalszerzői nevem

2015-2017-ig Dr Nmy néven dalokat kezdtünk írni
Juhász Jánossal és Felvinczi Attilával

2011-ben újjáalakult amoonfl

2008 ban bemutattuk a "Tündérrét "

című színdarabot az Aesopus meséi dalok felhasználásával .

2005-ben gyerekdalokat írtam aesop

2003-tól játszottam hasonló mûsort a" Moonflower" együttessel is. Kocsi Miklós gitáros, Kalmár Géza billentyûs, Szebelédi János, dob és Nemessányi László basszus a felállítás. Sokszor mentünk partykra, esküvõkre. Bár a rendezvényirodák hívhattak volna gyakrabban , az ismerõs rendezvényszervezõk soha nem csalódtak a bandában.


1999-ben alakult meg az elsõ saját zenekarom, a Wasmacska. Alapító tagok Varga László, Magyar László, Strausz Tibor és Nemessányi László voltak. A Made in World Center Pub-jában játszottunk szombatonként, általában külföldi holland, portugál, francia, német, dán és egyéb, alkalmilag összesereglett közönségnek. Játszottunk Free, Led Zeppelin, Bad Company, Deep Purple, Rolling Stones nótákat, sok Rock and roll számot, saját nótákat és Radics Béla dalaiból néhányat. 2000-ben jött a zenekarba Horváth György gitáros és János dobos. A mûsor azóta bõvült Pink Floyd, Ten Years After, Aerosmith, Eric Clapton, Stewie Ray Waugham, Garry More, Lenny Kravitz, Blink 182 számokkal.


1994-1996 újraélesztettük a Topó Neurock együttest Ivánka Csaba kérésére. Új formációként Topó Hungarock Trupp néven léptünk fel 1994-ben az Almássy Téri Szabadidõközpontban kb. 1000 ember előtt. Majd ezt további koncertek követték a PECSA szabadtéren. Itt kaptunk felkérést az 1994. áprilisában az Automex Kft gondozásában igen kis példányszámban megjelentetett "Az ördög nem alszik" címû CD-ROM lemez felvételére. A lemezt Jankai Béla stúdiójában készítettük el. A Topó zenekar pályafutásának Ivánka Csaba halála vetett véget.

 • 1994-ben,ugyanez a társaság rögzítette a Yellow stúdióban Ivánka Csaba és Nagy Árpád "Óceán" címû rock operáját. Ez a Magellán utazásáról szóló kitûnõ mû szintén kiadásra vár még. A felvételen a Honvéd Mûvészegyüttes férfikara, Domahidy László, Ivánka Csaba, Nagy Árpád és még sokan mások dolgoztak.

 • 1993-ban megalakítottunk egy Trilogy Triót. Igényes, billentyûközpontú, a Yes és az Emerson Lake & Palmer zenekarokhoz hasonló hangvételû kompozíciókat játszottunk, és egy-két ELP song is mûsorunkon volt. Nem sokon múlott, hogy a Magneoton kiadja a lemezünket, de sajnos a tárgyalások végül mégsem hozták meg a várt eredményt. A Trilogyban Törõcsik Géza billentyûzött, Rudnai Péter dobolt és Nemessányi László (vagyis én) basszusgitáros énekes dolgoztak. Ez volt az elsõ zenekar, amelyben énekeltem is. 1994-ben a Magyar Rádió 22.es stúdiójában két dalunkat fel is vették.

 • 1992 -bent készítettük el a Magyar Rádióban Nyesõ Mari elsõ lemezének több dalát.
 • 1991-ben az utolsó ORI (Országos Rendezõ Iroda) turnén vettem részt, Szandi kísérõzenekarában. Fenyõ Miklós, Pintácsi Viki, Faragó Judy és a "Fókusz" zenekar nagyon jó hangulatban utazott végig az ország sportcsarnokain.
 • ugyancsak 1990-ben alakult a Mozaik együttes. Saját számokat játszunk. DR Siposs András matematika-fizika szakos tanár a zeneszerzőnk.
 • 1990-ben alakítottuk meg Filep Sándor festõmûvész barátommalfine a együttest. Itt Borlai Gergõ volt a dobosunk, aki akkor még csak 12 esztendõs volt. Imporivizációs jazz zenét játszottunk. Ez a formáció a mai napig létezik, kb 12 lemezünk vár kiadásra.
 • 1989-ben még a folk mûfajba is belekóstoltam. A Vasmalom együttesben bõgõztem. A Vasmalom 1990-ben megjelent, a "Fonográf" együttes stúdiójában felvett lemeze volt az elsõ kiadott lemez, amin szerepeltem.
 • 1987-tõl egy Greenpeace nevû zenekarral dolgoztam. Gyakran volt közös fellépésünk Török Ádámmal.
 • 1986-tól a Józsefvárosi Színházban játszottam a Szidike lakodalmát, majd Brecht Koldusoperáját, Beregi Péter, Vándor Éva, Pécsi Ildikó, Tóth Judit és Till Attila fõszereplésével. Késõbb, az akkori Nemzeti Színházhoz is meghívtak
  Hubay Miklós - Vas István - Ránki György : Egy szerelem három éjszakája címû mûvének bõgõszólamára. Ez volt az elsõ alkalom, hogy szimfonikus zenekarban ülhettem. Ezt késõbb a Thália Színházban is folytathattam, ahol a Koldusoperát vitték színre. 1994-ben a Nemzeti Színházban Andzej Vajda rendezte a Menyegzõ címû darabot, amelyben szintén bõgõztem.
 • 1986-ban Weszely Ernõvel alkítottunk egy fõleg Ray Charles dalokat játszó jazz zenekart. Egy alkalommal még a Kõmûves Kelemen basszus szólamát is eljátszottam Koltay Gergely vezényletével, beugróként Margit József barátom kérésére. Ugyancsak az Margit József helyetteseként évekig dolgoztam a Maxim bárban.
 • 1983-ban jazz zenekarunk indult a Ki mit tud?-on, ahol a középdöntõben estünk ki. Pleszkán Frigyes, Illy Dorka voltak a kollegák. Késõbb a Bop Art együttesben játszottam Dés László, Zbignew Namislovsky, Siposs Endre, Berki Tamás társaságában. Jártunk Donquerque-ben és a San Sebastiani Jazz Fesztiválon.
 • Elsõ zenekarom már 14 éves koromban megalakult, együtt játszottam Zeffer Andrással, aki később a P. Mobil, a TRB és a Rock Band vezetője lett, Márton Andrrással, a KFT dobosával, Dunai Sanyival, a Szeptember énekesével. Bár eredményekkel nem dicsekedhettünk.
 • Zenei pályafutásom a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános iskolában kezdõdött. Zongorázni tanultam három évig. Késõbb a VI.kerületi zeneiskolában tanultam 6 évig nagybõgõzni.