HANGSZER
KÉSZÍTÉS

45 éve készítem hangszereimet gondosan válogatott és természetesen szárított öreg anyagokból. Megrendelésre egyedi hangszert is készítek.

Legszívesebben megrendelésre dolgozom, így a megrendelő kívánságait szem előtt tartva készíthetem el azt a hangszert, amire a vevő vágyik.

A hangszeres zene nemcsak nagybőgők, csellók, brácsák és hegedűk, hanem gitárok készítésére is ösztönzött. 1980-ban készült el az első hegedűm. Hegedűimet eleinte Stradivari, később egyre inkább Guarneri modellek alapján építem. Nem kópiákat készítek, ezek klasszikus stílusban épült, egyedi új hangszerek, az „ad formam” bejegyzés a címkéken is ezt jelöli. A saját készítésű hangszereimbe olyan cédula kerül, ami tartalmaz egy numero(No) számot, és egy opus(op) számot. Ez utóbbi azt jelöli, hogy hányadik a saját készítésű hangszerek sorában. Ezen kívül az évszámot, és azt, hogy milyen modell alapján készült:

Új hangszer készítése: irányár

Hegedű

5600 €

Cselló

8500 €

Bőgő

12000 €

Csellóim többnyire Domenico Montagnana Sleeping Beauty formájára készülnek.

Nagybőgőim saját tervezésű formáját a Pöllmann gyár modelljeit megcsodálva alakítottam ki 1995-ben. Azóta 11 db készült, melyekből 3 Finnországba került (közöttük egy öthúros nagybőgő). Készítettem egy öthúros „busetto” változatot is.

Építettem három F-style mandolint, egy teljesen egyedi akusztikus basszusgitárt megrendelésre, amelynek öthúros változata is készült, de elektromos bőgők is kerültek ki a műhelyemből, valamint néhány saját gitár is. Szívesen kísérletezek új modellek kialakításával.