2010 december 20 hétfő

Valaki érdeklődött az akusztikus basszusgitárom ára felől, így megfogalmaztam néhány gondolatot elsősorban persze a saját meglátásomat a hazai gitárkészítés lehetőségeiről .

Íme:

Az akusztikus basszusgitár csak megrendelhető, készleten nem tartok és nem is tervezem!!

Az ok: Magyarországon erre nincsen kereslet tapasztalataim szerint. A vevők a hangzatos márkákat keresik és elsődleges szempont a minél alacsonyabb ár a mellett, hogy azért a márkát néhányan megfizetik. A 300 000 Ft már nagyon drága gitár idehaza.

Összehasonlításképp a  Fibenare cég pl 1 200 000 Ft körüli  áron kínálja a kézzel készült minőségi gitárjait. Nem csoda , hogy három évre előre le van kötve a kapacitásuk- az USA-ban – NEM ITTHON ! (Ha valaki esetleg nem ismerné a világpiaci árakat, egy ilyen hangszer amerikában 10-30000 $.)

Az én basszusgitárom teljesen egyedi hangszer, eddig csak kettő készült. Az ára erősen függ attól, hogyan beszéljük meg a megrendelővel:  alapanyagok, felszerelés. Mivel magam készítem kézzel egy csellóhoz hasonlóan, a munkadíja 450.000 Ft + az anyagok. Ugyanannyi munkával egy csellóm ára 1.500.000 Ft , úgyhogy ez meglehetősen kedvezményes ár, mégis igen drágának számít itthon.

A hangszert élőben meg lehet nézni a tulajdonosánál. Akit ez érdekel, hívjon fel,összehozom.